Trente

Het was alweer een hele tijd geleden dat we restaurant Trente bezochten. De verkiezing van Kwinten De Paepe tot Beste Jonge Topchef was echter een goed excuus om ons nog eens naar dit kleine, maar gezellige restaurant in de Muntstraat te begeven. We moesten wel het nodige geduld uitoefenen, want zo’n schouderklopje van GaultMillau betekent natuurlijk dat je restaurant razend populair wordt. Aangezien het aantal tafeltjes in Trente beperkt is, moesten we een maand of vier wachten voor we effectief de voeten onder tafel konden schuiven.

De keuze was snel gemaakt, want Trente werkt ‘s avonds enkel met een vaste menu. Je kan vervolgens kiezen of je vier, vijf of zes gangen wil. Mijn vriend en ik kozen allebei voor de vijf gangen mét aangepaste wijnen. Ik ging voor het zoete dessert en hij voor de kaas. Wie graag proeft van de kookkunsten van Kwinten, maar niet bereid is diep in de portemonnee te tasten, kan ‘s middags in restaurant Trente een dagschotel eten voor de schappelijke prijs  van 25 euro. Een driegangenmenu kost ‘s middags 35 euro.

Om de avond feestelijk in te zetten (we vierden immers ons zoveel jaar samen zijn) dronken we een glaasje champagne. Bij het aperitief werden twee hapjes geserveerd, waarvan de scampi met wortel en pompelmoes mij het meest wist te bekoren. Na deze opwarming begon het echte werk: het eerste voorgerecht was meteen al een voltreffer: de jonge haring was heerlijk mals en de garnituur (aardappel, karnemelk en zilte plantjes) was een fantastische aanvulling bij de smaak van de vis. Ik ben een grote fan van maatjes, dus ik genoot.

De zalm met groene asperges en roze pompelmoes was perfect gegaard en het kleurenspel van het groen van de asperge met het lichtroze van de zalm en het dieproze van de pompelmoes maakte me helemaal vrolijk. De combinatie van kwartel en pistache die we vervolgens voorgeschoteld kregen, vond ik overheerlijk. Heel bijzonder dat bij de kwartel een sherry werd geserveerd. De wat droge smaak van de sherry paste perfect bij het gevogelte.

Het hoofdgerecht bestond uit een mooi roze stukje varkenshaas met jonge peultjes en Belotta ham. Met een heerlijk rood wijntje uit Spanje erbij, kan je daar niets verkeerd mee doen. Het dessert, begeleid door een lekkere muskat, was de finishing touch van de maaltijd. De kers op de taart, om het met een cliché te zeggen. En de parmezaan van mijn vriend zag er al even appetijtelijk uit. Ter afsluiting dronk mijn vriend een glas single malt Schotse whiskey van het merk anCnoc. Ik hield het op een kopje thee, want de wijn was al wat naar mijn hoofd gestegen.

Elk gerecht werd prachtig gepresenteerd en de bijzonder vriendelijke bediening gaf, zoals het hoort, de nodige uitleg bij de gerechten en de wijnen.

In totaal kostte dit etentje ons 236 euro. Trente is een absolute aanrader voor speciale gelegenheden. Het moge duidelijk wezen dat we nog van chef Kwinten zullen horen.

Praktisch
Muntstraat 36, 3000 Leuven
016 20 30 30
http://www.trente.be

Onze keuze
Jonge Haring, Aardappel, Karnemelk en Zilte Plantjes (22 euro) – Silvaner, Weingut “Am Stein”, Franken, Duitsland 2009
**
Zalm, Groene Asperges, Roze Pompelmoes en Verbena (25 euro) – Sauvignon, Sirch, Friuli, Italië 2010
**
Kwartel, Pistache, Dadelconsommé (28 euro) – Amontillado, los Arcos, Jerez, Spanje
**
Varkenshaas, Jonge Peultjes, Belotta ham, Jus met Bonenkruid (29 euro) – Artazuri, Navarra, Spanje 2008
**
Parmazaan, Aardbeien en Olijven (10 euro) – Brachetto d’Acqui, Bologna, Italië
**
Gele Perzik, Citroentijm, Amandel en Cous-cous (10 euro) – Muskat Otonel, Tschida, Oostenrijk 2008

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.