Provinciedomein opent nieuwe inkomzone aan Lentedreef

In het provinciedomein Kessel-Lo wordt op zondag 24 juni de vernieuwde inkomzone aan de Lentedreef voor het publiek geopend. Deze zone, het voormalige ‘Vijverpark’, werd volledig heringericht. Een versleten minigolf en electro-cars ruimden plaats voor een aantrekkelijk, natuurlijk speellandschap, dat zich richt naar kinderen tot 12 jaar.

Het nieuw aangelegde speellandschap biedt weinig speeltuigen. Maar het geeft vanuit zijn vormgeving prikkels die aanzetten tot speels ontdekken van de omgeving. Naast dit speellandschap werden ook de toegangsdreef en de verharde ontmoetingsplaats hervormd. Een nieuw betonnen plein, met blauwstenen strips en ge├»ntegreerde zitbanken, biedt plaats tot ontmoeting en vormt een afspraakpunt voor wie het domein verder wil verkennen‘, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

Ook werd een oude boogbrug vervangen door een vlak, toegankelijk exemplaar, dat versierd werd met twee ligstoelen.
In het najaar worden er nog 34 lindebomen langs de toegangsdreef en struikmassieven langs de omheining aangeplant. De beplanting is inheems en divers, met bloemenborders, laanbomen, struikmassieven en gazonstroken.

Het ontwerp is van landschapsbureau Fris in het Landschap en de uitvoering gebeurde door de firma Heylen.

De aanbesteding voor een tweede inkomzone, aan de Holsbeeksesteenweg, is ook opgestart.

Hiermee hebben we ons provinciedomein Kessel-Lo op een paar jaar tijd helemaal vernieuwd en opgefrist‘, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.