Kasper Vandenberghe & Kurt Vandendriessche – M-idzomer 2012

Geweldig energetische performance die start met het tonen van videobeelden van twee heerschappen, netjes in maatpak gestoken, die zich door de zalen, gangen en liften van M naar de hoogste zaal, zaal 27, begeven. De initiële verwarring (zijn de beelden opgenomen? zijn ze live?) verdwijnt snel als beide heerschappen plotseling in de zaal zelf verschijnen, op de voet gevolgd door twee cameramannen die elke beweging die ze maken vastleggen.

Dreigende blikken worden uitgewisseld, de spanning stijgt. En dan beginnen de heren zich uit te kleden. Tot op hun kraakwitte slip. En plots maakt hun galante uiterlijk plaats voor een rauwe beestachtigheid, lijken de mannen op krijgers uit vroeger tijden die zichzelf op de borst kloppen en met hun gedragingen hun tegenstander proberen te imponeren. Twee mannetjesgorilla’s vechtend om een vrouwtje. Of vechtend om hun plaats in de maatschappij? Deelnemers aan de ratrace? Ieder kan er zijn eigen interpretatie aan geven.

‘Bringin’ home the bacon’ is een zinderende voorstelling die ik niet snel zal vergeten.

M-idzomer - 4 augustus 2012

M-idzomer - 4 augustus 2012

M-idzomer - 4 augustus 2012

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.