Ming

Na de heropening van restaurant Ming op de Oude Markt werd het hoog tijd om het nieuwe concept eens uit te proberen.

We spraken af met vrienden en reserveerden een tafeltje voor vier personen. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen. We lieten onze jas achter in de vestiaire en werden naar ons tafeltje begeleid. We kregen een tafeltje bij het raam toegewezen en zakten weg in de grote blauw-witte stoelen die door hun vorm aan Chinese vazen doen denken. Hoewel ik de stoelen zeer mooi vindt, moet ik zeggen dat ze een kleine hindernis vormden voor de conversatie met mijn buurman.

Terwijl we ons bogen over de menukaart bestelden we alvast een aperitiefje om in de stemming te komen. Ik hield het bij een glaasje cava, mijn favoriete aperitief. Mijn tafelgenoten en ikzelf waren er al snel uit dat we voor één van de menu’s zouden gaan. Alleen geraakten we er niet zo dadelijk uit welke menu onze voorkeur wegdroeg. Na veel vijven en zessen, besloten we allevier voor menu A te kiezen.

Als appetizer kregen we een slaatje met zalm en een mini-loempia gepresenteerd die snel achter onze kiezen verdwenen. De volgende gang was nigiri sushi. De sushi was ok, maar echte sushiliefhebbers zullen zich meer aangesproken voelen door het uitgebreide sushi-aanbod in andere Leuvense restaurants. Na wat wachten kregen we de soep met spinazie en gelakte eend geserveerd, die wat mij betreft gerust wat pittiger had mogen zijn.

Op het hoofdgerecht was het even wachten. Het in mooie witte potjes geserveerde duo was het wachten echter meer dan waard: de gestoomde pangasiusfilet was heerlijk en de kip met Oosterse kerrie behoort echt tot de lekkerste kerries die ik al gegeten heb. Waar voor mij persoonlijk de soep wat flets uitviel, barstten deze twee gerechtjes van de smaak. De perfect gestoomde witte rijst werd apart geserveerd. Heerlijk!

Bij dit alles dronken we enkele glazen overheerlijke witte Australische Chardonnay Thomas Mitchell. Doordat we tussen de gangen wat langer moesten wachten, gingen de glazen er vlot in en was de bodem van de fles al snel in zicht. De stemming van ons gezelschap werd er alleen maar beter op toen we aan ons tweede flesje begonnen.

Als dessert kregen we een bordje met vers fruit en een mini-potje chocomousse. Een licht dessert om de maaltijd af te sluiten. Als afsluiter dronk ik nog een kopje jasmijnthee. Leuk detail: bij de thee of koffie krijg je een fortune cookie. Lekker old fashioned.

Persoonlijk moet ik zeggen dat ik blij ben dat Ming van de all you can eat formule afgestapt is. Deze beperktere kaart maakt het mogelijk om meer zorg te besteden aan de aparte gerechten, zonder dat je het risico loopt dat gasten zich gewoon komen volproppen.

In totaal kostte dit avondje uit ons 233,50 euro voor 4 personen, alle dranken inbegrepen. Hierbij moet ik wel vermelden dat we ons wat betreft alcoholconsumptie niet echt ingehouden hebben.

Praktisch
Oude Markt 9-10, 3000 Leuven
016/29 20 20
info@ming.be
http://www.ming.be

Onze keuze
Menu A €35.00 per persoon
Assortiment van sushi’s
***
Soep met spinazie en gelakte eend
***
Gestoomde pangasiusfilet
Kip met Oosterse kerrie
***
Dessert

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Ming”

evelyn
(on januari 17th, 2013 at 13:53)

Wij zijn al een paar keer bij Ming gaan eten, met de all in formule was het eten een pak lekkerder en beter verzorgt al ik de laatste keer ben gaan eten met de vernieuwing.
Er is ook zeer weinig keuze of variatie in de keuze en het is er zeer duur geworden voor hetgeen je krijgt.
(wij betaalden voor aperitief, 1 glas wijn, fles water, voorgerecht en hoofdgerecht voor 2 personen rond de 100euro wat ik echt veel vind voor een zaak als dit, de porties zijn ook zeker niet groot)
De stoelen zien er misschien leuk uit maar zitten echt niet comfortabel.

 
Natalie
(on april 8th, 2015 at 17:28)

Jammer genoeg is Ming definitief gesloten. Er is/komt nu een café, wel van dezelfde uitbater dacht ik.

 
Carolien Coenen
(on april 9th, 2015 at 22:27)

Dat klopt, op 23 april opent op dezelfde plek Bar Nine. Volgens de facebookpagina ga je er wel nog eten kunnen krijgen: https://www.facebook.com/bar.nine.food.and.drinks?fref=ts