Young Amadeus – House of Taste

Update: House of Taste heeft een nieuwe uitbater en een nieuwe look.

Op een koude zaterdagnamiddag zochten mijn vriend en ik een gezellig plekje om even wat op te warmen. Zo kwamen we terecht bij Young Amadeus – House of Taste in de Wandelingenstraat. Een gezellige plek om even een koffie, een kopje thee of een warme chocomelk te drinken, al dan niet vergezeld met een gebakje. House of Taste beschikt over een mooi terras waar je zowel in de zomer als in de winter (er zijn fleece dekentjes beschikbaar) een plekje kan vinden.

House of Taste is een initiatief van de uitbaters van Young Amadeus, de gelauwerde bloemenwinkel in de Mechelsestraat. House of Taste biedt een mooi assortiment thee aan, waaronder soorten uit Sri Lanka, China en Japan (echte groene Japanse thee!). Voor de koffiekenners, de koffie die in House of Taste geserveerd wordt is van Julius Meinl. En voor wie graag iets sterker heeft, zijn er koffielikeuren Zuidam in verschillende smaken. Wie chocomelk bestelt, krijgt warme melk en een potje met chocolade callets die je zelf kan toevoegen aan de melk.

Iets wat je nergens anders in Leuven op de menukaart vindt, zijn de schorles. Een schorle is van oorsprong een Duits drankje en wordt gemaakt door fruitsap te verdunnen met bruiswater. Heerlijk verfrissend in de zomer. Daarnaast kan je bij House of Taste ook genieten van een glaasje wijn, porto, sherry of cava. House of Taste is meer dan enkel een koffie- en theesalon, je kan er ook uitgebreid ontbijten (met croissants en kazen van Elsen) of even binnenspringen om een doosje pralientjes of een gebakje te kopen. Onder de pralines van House of Taste vind je ongewone smaken zoals geranium, violet, roze peper of Elixir d’Anvers. Ik proefde een praline met geranium, maar vond de vulling een beetje te zoet naar mijn smaak.

Omdat schorles mij altijd doen denken aan vakantie, bestelde ik een glas bij mijn dubbele frambozenmacaron. Mijn vriend bestelde een koffie Young amadeus (dubbele espresso, Heering Sherry Brandy en slagroom). Mijn schorle was lekker, maar te koud voor een koude winterdag. Volgende keer bestel ik me een warme chocomelk. De dubbele macaron was werkelijk perfect. Ik moest me inhouden om er niet nog eentje te bestellen. ;-) Mijn vriend genoot eveneens van zijn koffie (die met een glaasje water geserveerd werd) en gebakje. Alleen had het er voor mij net iets warmer mogen zijn: doordat de deur vaak open en dicht ging om nieuw klanten binnen te laten, werd het er nooit echt warm genoeg.

Gebakjes en drankjes samen kostten ons 19,40 euro. Een eerlijke prijs voor onze consumpties. Natuurlijk konden we het niet laten om een paar pralientjes mee naar huis te nemen om daar later op ons gemak van te proeven.

House of Taste is gezellige zaak om even uit te blazen tijdens het winkelen. De vriendelijke bediening, uitgedost in stijlvol zwart met een leuke das als accent, zal je met plezier van spijs en drank voorzien.

Tip: als alle tafeltjes in de hoofdzaak volzet zijn, kan je ook terecht in het theehuisje van Nicole Cadine by Sophie vlak ernaast.

Praktisch
Wandelingenstraat 2A, Leuven
https://www.facebook.com/YoungAmadeus.Houseoftaste

Bookmark and Share

Er zijn 8 reacties op “Young Amadeus – House of Taste”

Weekoverzicht | Yet Another Blog
(on april 18th, 2014 at 16:56)

[…] een terrasje te doen in Leuven. We vonden een uur voor sluitingstijd een plekje op het terras van House of Taste en konden het niet laten om een stukje overheerlijke chocoladetaart te eten. Na het terrasje gaf […]

 
Kristien
(on november 23rd, 2014 at 14:14)

Is dit een high tea??

Vorige week maakte ik samen met twee vriendinnen gebruik van een aanbod op de site Social deal.
We reserveerden een high tea in de Young Amadeus te Leuven. Achteraf bekeken is het niet echt duidelijk wat we gegeten en gedronken hebben, maar één ding is zeker, het was geen high tea!

Bij aankomst kregen we een glaasje Cava (en geen Champagne zoals de site beloofde) en werd de thee/koffie bestelling opgenomen. Toen begon het wachten…. Gelukkig viel er wat bij te praten.
Na veel wachten kregen we een warme croissant met boter voorgeschoteld. Met een croissant is natuurlijk niks mis maar om half vier ‘s middags had ik me er niet aan verwacht. Croissants hebben bovendien niets te maken met Britse theegewoontes.

Na de croissant werd er weer gewacht. Gelukkig waren we niet de enige wachtenden. Ook de ober leek ergens op te wachten terwijl hij buiten sigaretje na sigaretje rookte. Toen we na een uurtje niets meer vernomen hadden van de mensen die geacht werden ons te bedienen, vroegen we zelf of er nog iets zou volgen. Het antwoord was positief en een kwartiertje later kregen we een dampende kom wortelsoep voorgezet. De soep was lekker. Opnieuw was er die vraag: “Is wortelsoep op de één of de andere manier verbonden aan het concept high tea??”

Daarna ging alles vlotter omdat wij ondertussen natuurlijk wisten dat er in dit etablissement verwacht wordt dat je zelf initiatieven neemt. We aten nog een gebakje naar keuze en vertrokken ver na vijven.

Hoewel elk gerechtje afzonderlijk lekker was, moet ik toch bekennen dat ik op mijn honger ben blijven zitten….

 
hedwig
(on november 24th, 2014 at 11:02)

ai ai, wij hebben een reservatie via dezelfde bon van social deal voor volgende zondag. Ik kijk er plots heel wat minder naar uit.

 
hedwig
(on december 3rd, 2014 at 16:50)

Om even terug te komen op mijn vorige reactie, wat Kristien schreef is helaas helemaal waar.
Cava, koffie met croissant, dagsoep met een broodje, gebakje naar keuze en nog een stuk appelgebak met ijs. De gebakjes waren lekker, de soep was wat ze moest zijn maar met een high tea had dit helemaal niets te maken. Jammer. We waren wel gewaarschuwd en derhalve voldoende assertief om enige vaart te zetten achter de diverse “gangen”. Het bijzonder jonge personeel deed wel zijn best om ons op een vriendelijke manier voort te helpen.
Ik vermoed dat de nieuwe uitbaters van deze zaak andere kwalitatieve maatstaven hanteren dan de vorige.

 
Carolien Coenen
(on december 3rd, 2014 at 23:20)

Zonde. :-( Was nochtans een zeer fijne zaak.

 
mia
(on december 27th, 2014 at 15:12)

oef tijdig gestopt met willen reserveren voor ontbijt samen met vriendinnen. Ook ik had daar een tijdje geleden slechte ervaring het enige wat overbleef van de toch wel zeer leuke en fijne zaak was de prijs verder niets. Nu ging ik ervan uit dat de zaak was overgenomen en daardoor extra reclame werd gemaakt via social deals. Gelukkig even verder gaan neuzen.

 
bognna
(on maart 24th, 2016 at 20:00)

Very, very bad experience. No wonder nobody is there.
The waiter was obviously bored, impolite and highly unprofessional.
Luckily in Leuven are many really nice establishments with friendly service.
Avoid simply this one and don’t waist your time and your many there.

 
bognna
(on maart 24th, 2016 at 20:04)

I meant MONEY, of course;)