La Stanza Bottega

Italiaans restaurant La Stanza is al jaren een vaste waarde in het Leuvense. Maar wisten jullie dat La Stanza ook een broertje heeft in de vorm van La Stanza Bottega, waar je terecht kan voor meeneemgerechten en Italiaanse producten en wijnen?

La Stanza Bottega is eerst en vooral een winkel en een afhaalzaak, maar er staan ook een zestal tafeltjes waaraan je ter plekke van de vers bereide Italiaans lekkernijen kunt genieten. La Stanza Bottega ligt iets uit het centrum in een stuk van de Mechelsestraat waar de meeste shoppers niet echt langs komen. Wij belandden er op een weekavond (geen zin in boterhammetjes, jullie kennen dat wel).

Het was al wat later en vrij rustig in de zaak. We werden welkom geheten door een echte Italiaans ‘mamma’ en werden ook in het Italiaans bediend. Geen erg, wij vinden het altijd leuk om nog eens een paar woordjes Italiaans te kunnen spreken.

We besloten een beetje gek te doen en bestelden een flesje Prosecco Spumante, gewoon omdat we daar zin in hadden. Terwijl we de ruime keuze aan pasta’s en pizza’s op de kaart bestudeerden, konden we een blik in de keuken werpen, waar de vermoedelijke echtgenoot van de Italiaanse dame druk bezig was met het bereiden van de berechten. In het geval we niet genoeg hadden aan het aanbod op de menukaart, werd ons de mogelijkheid geboden om met mamma Angela onze wensen te bespreken. Van deze mogelijkheid maakten we geen gebruik, het was zo al moeilijk genoeg kiezen.

Uiteindelijk hakten we de knoop door. Ik ging voor een risotto ai frutti di mare en mijn vriend voor de ravioli al formaggio. Ik moet hier ook vermelden dat La Stanza Bottega een prachtig aanbod aan Italiaanse wijnen op de kaar heeft staan die allemaal heel redelijk geprijsd (tussen de 13 en de 35 euro) zijn. Het is echter niet mogelijk om de wijnen per glas te bestellen.

Als voorgerechtje kregen we helemaal gratis een mooie portie vitello tonato. Ik weet niet wie ooit op het idee gekomen is kalfsvlees met tonijn te combineren, maar lekker is het zeker. Tegelijkertijd bracht mamma Angela een korfje met heerlijk warm brood recht uit de oven. Een lekkernij!

En dan moest het beste nog komen: onze hoofdgerechten. Werkelijk om duimen en vingers af te likken. Eerlijke, smaakvolle Italiaanse keuken, met de glimlach geserveerd. Meer moet dat voor ons echt niet zijn.

In totaal kostte dit avondmaal ons 47,50 euro, een flesje prosecco spumante van 16 euro inbegrepen.

Het interieur van de winkel:

La Stanza Bottega Winkel

Praktisch
Mechelsestraat 106, 3000 Leuven

Onze keuze
Ravioli al formaggio: verse ravioli gevuld met ricottakaas en spinazie in een sausje van gorgonzolakaas, walnoten, pijnboompitten en rucola
Risotto ai frutti di mare: Italiaanse rijstschotel met scampi, gamba’s, zeevruchten, peterselie en witte wijn

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “La Stanza Bottega”

Hedwig
(on maart 22nd, 2013 at 0:01)

Wij zijn ook al even fan van de stanza bottega. Altijd zeer lekker en zeer vers. Handig om na je werk even binnen te springen en iets uit te halen. In de kleine vitrine is altijd keuze genoeg. Aanvankelijk maakten ze ook super lekkere Italiaanse broodjes, met heerlijke charcuterie of kaas. Die broodjeskaart hebben ze niet meer in de zaak liggen, maar op verzoek wordt ze toch nog tevoorschijn getoverd wanneer het niet te druk is. Angela en Mauro zijn trouwens de ouders van de immer vriendelijke kelner in La Stanza, die je er dan ook wel eens aantreft.

 
Goofball
(on maart 25th, 2013 at 11:04)

amai, k krijg honger van die foto’s

 
Anouk
(on mei 14th, 2013 at 9:20)

Het is hier zo leuk! Alsof je thuis zit te eten, maar dan wel op zijn Italiaans. Vriendelijke bediening, heerlijk eten én meer dan democratische prijzen (incl. voor de wijn). Wat wil een mens nog meer… La vita è bella!