Fiere Margriet verhuisde

Op vrijdag 23 augustus 2013 verhuisde ons Fiere Margriet vanuit de Stadswerkplaatsen naar de Dijleterrassen.

Na 30 jaar verblijf aan het kruispunt Muntstraat Tiensestraat, oordeelde het Stadsbestuur dat de Leuvense waternimf (een werk van Willy Meysmans)  beter thuishoorde aan de oevers van de Dijle. Liever hadden ze haar in de Dijle geplaatst maar hiervoor kreeg het Stadsbestuur geen toelating van de Vlaamse Milieumaatschappij, aldus Schepen Dirk Robeets. Liever geen obstakels in de stroom van het water, luidde het. Ze verblijft hier ook tijdelijk, later krijgt ze een plekje in  ‘s Hertogeneiland.

Fiere Margriet verhuisd

Fiere Margriet verhuisd

Fiere Margriet verhuisd

Fiere Margriet verhuisd

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Fiere Margriet verhuisde”

Opa Pettson
(on augustus 24th, 2013 at 16:39)

Ze ligt naar mijn mening verkeerd: ze drijft tegen de stroom van de Dijle in aan haar haren te zien.

 
verhavert bart
(on augustus 26th, 2013 at 17:22)

Beste opa, de legende zegt dat ze tegen de stroom in terug naar Leuven dreef na de gruwelen die ze onderging.

 
koen
(on augustus 27th, 2013 at 17:13)

Hier ligt ze dus echt slecht, of toch alleszins de manier waarop, zeer slecht gepresenteerd! Effe een roestige plaat der onder en voila ze ligt er! zonde! had ze dan op een mooie sokkel gezet in het water of zo.. maar toch niet op deze manier.. veel fierheid blijft er niet meer over…

 
Sponzen Ridder
(on augustus 28th, 2013 at 10:46)

Het ontgoocheld mij toch ook een beetje.

Ik heb zelf nogal sterke herinneringen aan die bocht in de Tiensestraat waar ze vroeger lag, dit lijkt een beetje haastwerk.

Een argument om ze er weg te halen was, als ik me niet vergis, ook een beetje het puberale misbruik door studenten. Door er een bankje van te maken op de Dijleterrassen lijkt met dat toch niet opgelost.

Hebben ze geen schrik voor koper/bronsdieven?

 
Nadine
(on augustus 28th, 2013 at 23:44)

Dit is redelijk belachelijk hoe ze daar nu ligt op die pinnen, vroeger lag ze tenminste precies in het water op die grote steen waar water overvloeide, nu is ze reklame aan t maken voor een spijkerbed ofzo. Echt lelijk vind ik.