Artefact toont Global Rainbow van Yvette Mattern i.s.m. imec

Ter gelegenheid van het Artefact festival toont STUK met de steun van imec het indrukwekkende kunstwerk Global Rainbow van de Amerikaanse kunstenares Yvette Mattern. Deze gigantische, artificiële regenboog kleurt de nacht en is zichtbaar vanop het nieuwe imec-gebouw in Leuven tot in Diest. Global Rainbow was een van de hoogtepunten als aanloop naar de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Global Rainbow is exclusief aan de hemel te zien van 13 tot en met 17 februari en wordt geprojecteerd vanop het imec-gebouw. Het werk wordt trouwens opgestart op donderdag 13 februari om 18.00u ter gelegenheid van de officiële opening van het nieuwe imec-gebouw.

Ik kan alvast niet wachten om dit bijzondere kunstwerk te aanschouwen!

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Artefact toont Global Rainbow van Yvette Mattern i.s.m. imec”

jerre
(on februari 8th, 2014 at 16:34)

Dus mensen tot op meer dan 60 km, tot in Nederland, kunnen niet genieten van de sterrenhemel, UNESCO werelderfgoed btw. Nogal een ego van de artiest.

En dan weten dat lichthinder o.a. borstkanker-kans vergroot.

 
fokke
(on februari 9th, 2014 at 10:34)

ze stralen maar tot 23u elke avond, valt dus nogal mee denk ik + tis maar 5 dagen

 
yolo
(on februari 12th, 2014 at 18:43)

jerre je bent zelf een kanker op de samenleving met je constand gezaag , er gebeurt eens iets en direct haten.

 
Mav
(on februari 16th, 2014 at 13:55)

Global Rainbow, in de naam van kunst gaan we maar eens lekker alle principes van wetgeving overboord gooien… flauw. Lang leve een donkere sterrenhemel en een echte regenboog!

 
2014 in foto’s | Yet Another Blog
(on december 25th, 2014 at 15:59)

[…] de Leuvense skyline was tijdens Artefact 2014 een bijzonder fenomeen waarneembaar: het kunstwerk Global Rainbow van de Amerikaanse kunstenares Yvette Mattern. Nog nooit zoveel fotografen met statieven in het […]