Nieuw recycling project in Leuven

Uit het succes van de Leuvense repaircafés, blijkt dat recyclage en hergebruik vandaag de dag erg hip is. De online weggeefwinkel Freecycle Leuven speelt perfect in op deze trend .

Als je iets te geef heb waar je niets meer mee kan doen, maar dat toch nog kan dienen, kan je dat op de facebookpagina van Freecycle plaatsen. Je kan er ook zelf op zoek gaan naar toffe spulletjes. Het is niet de bedoeling van Freecycle Leuven om te ruilen/verkopen/kopen, daar bestaan al genoeg pagina’s voor. Het concept van Freecycle Leuven draait om het gratis weggeven van spullen die je niet meer kan gebruiken.

Freecycle Leuven werd geïnspireerd door de (fysieke) Weggeef winkel (leuvendorp.be) en is bedoeld als een soort virtuele versie van dit initiatief. Freecycle is een recycling  project om goederen te delen of te hergebruiken dat al langer bestaat in andere landen en steden zoals Gent en Antwerpen. Hoog tijd om dit ook in Leuven op te zetten!

De gedachte achter Freecycle is te vermijden dat bruikbare spullen op de afvalberg of in de verbrandingsovens belanden. Het eerste Freecycle Netwerk werd reeds in 2003 opgericht in Tucson, Arizona om de prachtige woestijnlandschappen te beschermen tegen de steeds uitbreidende stortplaatsen. Daarna is het concept over heel de wereld uitgewaaid en nu ook in Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.