[recensie] Magnus en de Kakado

magnusHet nieuwe kinderboek van Kim Crabeels ‘Magnus en de kakado’ gaat over iets waar we allemaal dagelijks mee geconfronteerd worden en enkel bij stilstaan wanneer we gezondheidsproblemen hebben. Voor kleuters is op het potje gaan echter een belangrijke stap in hun ontwikkeling. Vele kleuters vragen zich dan ook af wat er gebeurt met het pakketje dat ze achterlieten in het toilet. Magnus en de Kakado gaat op zoek naar het antwoord en laat de Kakado heel de wereld rondreizen. Het boekje eindigt met een twist waarvan ouders wellicht hopen dat hun kleuters dit niet zullen imiteren.

Sebastiaan Doninck tekende, net zoals bij het eerste boek van Kim Crabeels, voor de prachtige illustraties die van dit kinderboek een waar kijkfestijn maken. Het boekje blinkt ook ditmaal uit door de mooie vormgeving. Een plezier om in te lezen.

Leven in Leuven geeft een exemplaar van dit kinderboek weg aan de derde persoon die het woord “panda” roept via ons contactformulier.

Kim Crabeels (1981) woont in de buurt van Leuven en wou als kind al schrijver worden. En dierenarts. En advocaat. En hondentemmer. En kokkin op een piratenboot. Uiteindelijk werd ze leerkracht Nederlands en mama van drie. Door de voorleeskwartiertjes voor haar kinderen kreeg Kim opnieuw zin om zelf iets neer te schrijven, voor haar Finn, Lou en Magnus en voor alle kinderen die net zo veel van voorlezen houden als zij.

Sebastiaan Van Doninck studeerde grafische en reclamevormgeving, optie illustratie aan het Sint-Lucas in Antwerpen. Hij illustreerde verschillende kinderboeken en maakt regelmatig illustraties voor tijdschriften, waaronder Weekend Knack.

Op deze blog verscheen eerder een recensie van Magnus kan niet slapen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.