Urban Wo(o)rden: rap en slampoetry op 7,8 en 9 mei

Op woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 mei 2014 organiseert Urban Woorden i.s.m. MijnLeuven (Jeugddienst Vleugel F) en De Bib Tweebronnen het Urban Wo(o)rden Festival in hartje Leuven. Dit driedaags intercultureel festival rond slampoetry en rap tracht jongeren warm te maken voor het genre. Onder het motto ‘taal brengt verandering’ zakken straffe namen uit binnen- en buitenland af naar Leuven voor een verbaal feestje!

“Verbaal sterk in je schoenen staan werkt immers bevrijdend en geeft het zelfvertrouwen een boost”, aldus het collectief. “Jezelf uiten via woorden is jezelf ook kwetsbaar opstellen. Dat is niet altijd eenvoudig voor jongeren. Tijdens ons festival willen we hen dan ook via workshops ervaring laten opdoen met het gesproken woord. Daarnaast hebben onze artiesten ook een belangrijke voorbeeldfunctie. Daarom gaan we voor onze hoofdact steevast op zoek naar iemand met nationale of internationale faam. Voor dit jaar wisten we Ish Ait Hamou – ja, dé hip-hop choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance en auteur van de roman hard hart -, rappers Bokoesam en Gang The Label te strikken.”

Urban Woorden is al langer actief met taal en jongeren. Vorig jaar kreeg Urban w(o)rden de Vlaamse Cultuurprijs Cultuureducatie 2012-2013.

Praktische informatie:

  • Woensdag 7 mei 2014, 12.30-13.30, Seckou Ouologuem, op het Martelarenplein
  • Donderdag 8 mei 2014, 18.30-22.00 uur, workshop Sticks (NL), in JC Vleugel F
  • Vrijdag 9 mei 2014, 19.00-23.30 uur, lezing door Ish Ait Hamou en optredens van Bokoesam (NL), Gang The Label, Grover (DJ set), Remy M. NDow en Sam Vandenhoeck, in Tweebronnen, Diestsestraat 49, Leuven

Meer informatie op de website van Urban Woorden en op de facebook pagina van urban woorden.

urban_woorden_festival_leuven_mei_2014

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.