Voorstelling themanummer Kunsttijdschrift Vlaanderen

Voor het openingsconcert met Pieter Wispelwey en Nieuw Ensemble Amsterdam vond in de Maurits Sabbebibliotheek van de Faculteit Theologie de voorstelling plaats van het themanummer Kunsttijdschrift Vlaanderen over 20 jaar Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant. Dit in aanwezigheid van kersvers minister van Cultuur Sven Gatz.

Hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde kwam eerst aan het woord en gaf toelichting bij het nieuwe nummer van Kunsttijdschrift Vlaanderen. Hij werd gevolgd door artistiek directeur van het Festival van Vlaanderen, Mark Delaere. Mark Delaere gaf een kort overzicht van de geschiedenis van het festival dat zich 20 jaar geleden afscheurde van het Festival van Vlaanderen Brussel. Het festival heeft door de jaren heen steeds aandacht besteed aan verruiming van haar publiek én repertoire.

Het is één van de weinige “klassieke” festivals die erin slaagt ook een jonger publiek aan te spreken. Festival van Vlaanderen geeft musici van eigen bodem een podium, maar slaagt er ook in grote buitenlandse namen aan te trekken. Ondertussen heeft Transit festival voor nieuwe muziek zich gepositioneerd in het veld van de Europese hedendaagse muziek en blijft het Festival inzetten op artistieke innovatie. Hiertoe gaat het Festival regelmatig coproducties aan met buitenlandse festivals. Tot slot benadrukte Mark Delaere het belang van overheidssteun voor dit soort festivals en de nood aan een podiumplek voor klassieke muziek in Leuven.

Nog tot eind oktober kan je genieten van het diverse aanbod van het Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.