Vesalius. Lancering stadsverkennend programma

vesalius

Dat Andreas Vesalius na 500 jaar helemaal terug is in Leuven kon je hier gisteren ook al lezen. De anatoom die bekend werd door als eerste naar de binnenkant van de mens te kijken, studeerde in Leuven, deed hier onderzoek en schreef er zijn meesterwerk ‘De Humani Corporis Fabrica’. 

Kloppend hart van het culturele stadsproject ‘Vesalius kruipt onder je huid’ is de tentoonstelling ‘Vesalius. Het lichaam in beeld’ in M – Museum Leuven. Maar je kan ook zelf op stap om de sporen van Vesalius in de stad te ontdekken. Toerisme Leuven ontwikkelde hiervoor een handig wandelboekje en een interactieve app.

Schepen Dirk Vansina: “Tijdens de voorbereidingen van het project ontdekten we heel wat sporen van Vesalius in Leuven. Van de kruidtuin waar hij zijn kruiden haalde, tot het Collegium Trilingue waar hij studeerde. Het sprak dan ook voor zich dat we een wandeling uitstippelden langs al deze locaties. Voor de eerste keer doen we dat op drie verschillende manieren: via een handig wandelboekje, via een digitale app, of via een groepsrondleiding met gids. Voor elk wat wils dus.”

Wandelboekje ‘Vesalius in Leuven’
Achter de gevels van de Leuvense universiteitsgebouwen voerde Vesalius zijn baanbrekende onderzoeken uit. Een boeiende stadswandeling leert je alles over zijn leven en de geneeskunde uit die periode, maar heeft ook aandacht voor het hedendaagse baanbrekende onderzoek aan de KU Leuven.

Wandelboekje verkrijgbaar bij Toerisme Leuven
Beschikbaar in NL, FR, EN, DE, ES
Prijs: 3 euro

App ‘Leuven Walk’
Ga op stap door Leuven, met student Axel. Hij toont je de highlights van Leuven en de plekken die voor hem als geneeskundestudent belangrijk zijn. Hij wordt hierbij geïnspireerd door zijn beroemde voorganger Andreas Vesalius. De app bevat heel wat uitdagingen die je tocht door Leuven extra boeiend maken.

Per locatie: korte uitleg, foto’s, video, challenge
De app is beschikbaar in NL, FR, EN en DE.
Download de gratis app via de Appstore (iOs) of de Google Play store (Android).
In de app wordt een route voorgesteld doorheen de stad. Een handige navigatiefunctie wijst je de weg.

Groepsrondleiding ‘Vesalius in Leuven’
Ga op stap met een professionele stadsgids en leer alles over het leven van Vesalius en de geneeskunde uit die periode. Ook zijn tijdsgenoot Erasmus loop je onderweg tegen het lijf.

Wandeling o.l.v. van een gids in NL, FR, EN, DE (ES onder voorbehoud).
€ 60 voor 1.30 uur per gids en per taal (max. 25 personen per gids).
Meer informatie via +32 (0) 16 27 22 76 of visit@leuven.be.
Drie weken op voorhand reserveren is noodzakelijk.

Deze activiteiten kaderen in het culturele stadsproject ‘Vesalius kruipt onder je huid’ dat loopt van 1 oktober 2014 tot 18 januari 2015.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.