Winterwandeling ‘Met koude botten en rillende knoken’

Na de street art tour die ons in juni met een andere blik door het hedendaagse Leuven leidde, en in september de rondleiding over de Hertogensite zoals ze er in de nabije toekomst zal gaan uitzien, namen we in het kader van Wintertijd in Leuven deel aan de Winterwandeling ​’m​et koude botten en rillende knoken​’.

2014-12-20 17.31.17

De gids nam ons mee naar het Leuven van 500 jaar geleden, het Leuven van Vesalius, Mercator, Erasmus, het Leuven van smalle steegjes, de stinkende Dijle, een pestbuiltje of twee, bloeiende handel, het Leuven van de inquisitie en heksenverbranding (of levend begraven worden, ook een toffe straf), en gebouwen die de tand des tijds hebben doorstaan en die we nu nog kunnen bewonderen.​

Het was koud, ja zo’n ijskoud windje dat door je kleren blaast, dus het drankje in het warme Wereldcafé op het einde was zeer welkom. Een enthousiast biertje of een frisdrankje als afsluiter van een zeer interessante wandeling!

2014-12-20 18.40.03

Je kan volgende vrijdag, zaterdag en zondag nog deelnemen. Inschrijven voor 7 euro per persoon kan bij Toerisme Leuven. Alle info vind je hier.

Deze post verscheen ook op vandebergentotdezee.wordpress.com

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.