Nepali house

Het Leuvense culinaire landschap is voortdurend in beweging. Waar zich nog niet zo lang geleden het tapasrestaurant El Sibarita bevond, kan je nu kennismaken met de Nepalese keuken. Nepali House wordt uitgebaat door een team jongeren van Nepalese afkomst die de Leuvenaars willen laten kennismaken met de Nepalese keuken.

We reserveerden een tafeltje voor zes in Nepali House op aanraden van één van de vriendinnen in ons gezelschap. Jammer genoeg zaten we uiteindelijk maar met vijf aan tafel, omdat één van onze tafelgenoten wegens ziekte moest afhaken. Een reden te meer om een aperitiefje te drinken op het spoedig herstel van onze vriend. Ik bestelde een glaasje prosecco rosé, terwijl mijn andere tafelgenoten genoten van de exotische cocktail maison of nipten van een glaasje cava.

Bij het aperitief kregen we als appetizers een courgettesoepje, een kaaskroketje en een glaasje met tomaat mozarella geserveerd. Niet echt Nepalees, maar wel lekker. Het is duidelijk dat dit restaurant een moderne versie van de Nepalese keuken wil brengen.

De inrichting van Nepali House is bijna niet veranderd ten opzichte van El Sibarita. Wat dit Nepalees onderscheidt van andere Indisch/Nepalese restaurants is de afwezigheid van traditionele versieringen. De restaurantruimte is modern, licht en sober ingericht.

We kwamen met ons gezelschap overeen een voorgerecht en een hoofdgerecht te nemen. Ik koos een mij volledig onbekend voorgerecht: Sankhe machha, gegrilde Sint-Jacobsnoten met verse spinazie, cocos, mangocrème en gandaham. Wie mij een beetje kent, weet dat ik een grote fan ben van Sint-Jacobsnoten en ik moet zeggen, het gerecht stelde niet teleur. Overheerlijk! Mijn tafelgenoten smulden eveneens van hun momo’s en vegetarische potli. Vooral de potli zag er heerlijk uit. Wil ik bij een volgende gelegenheid zeker ook eens proberen.

Na het voorgerecht keuvelden we gezellig verder, tot op een gegeven moment onze magen opnieuw begonnen te knorren. Ondertussen was het al half negen en viel er nog steeds geen spoor van ons hoofdgerecht te bespeuren. Voor mij hoeven hoofd- en voorgerecht niet vlak op elkaar te volgen, maar als je er rekening mee houdt dat we al vanaf half zeven aan tafel zaten, dan duurde het wachten toch echt te lang.

In het algemeen moet ik helaas opmerken dat de bediening duidelijk nog niet op punt stond. Een fles water die ik bestelde, werd gewoon niet gebracht. De obers waren niet aandachtig en merkten niet op wanneer we iets wilden bestellen. Hopelijk verbetert dit als het restaurant hier wat langer is en de bediening beter ingewerkt is.

Toen we dan eindelijk rond kwart voor negen ons hoofdgerecht kregen, bleek helaas dat de scampi van de vriend die de Thali Nepali House besteld had, koud waren. Jammer. Mijn vegetarische thali was ook aan de lauwe kant (de borden en schaaltjes waren niet voorverwarmd en dan koelt zo’n gerecht natuurlijk snel af), maar het was wel lekker. Bij mijn vegetarisch gerecht dronk ik een glaasje Chardonnay Macabeo Vinas de Camporocal. Een verrassend goede wijn voor maar vier euro per glas.

Bij het afruimen maakten we een opmerking over de koude scampi. De ober schrok een beetje, maar bood ons vervolgens een drankje van de chef aan om het goed te maken. Zo’n gebaar wordt altijd geapprecieerd, natuurlijk. Helaas bleek dat extra drankje nadien een hoop problemen op te leveren voor de rekening. Wat er exact was misgelopen, was niet geheel duidelijk, maar de ober moest tot twee keer terug komen om te vragen wat wij ook alweer gegeten en gedronken hadden. Vreemd.

Uiteindelijk kostte deze avond met vijf ons 240,50 euro, dranken inbegrepen. Als de hoofdgerechten warm genoeg waren geweest, zou ik gezegd hebben dat we voor die prijs uitstekend gegeten hadden. Aan de bediening moet echter nog wat gesleuteld worden.

Veg potli

Kip momo

 Sankhe machha

bier

 vegetable thali

Thali Nepali House

Mixed Biryani

Praktisch
Dirk Boutslaan 7, 3000 Leuven
016 43 43 42
info@nepalihouse.be
http://www.nepalihouse.be

Onze keuze
Veg potli: Bladerdeeg gevuld met verse seizoensgebonden groenten en nootjes, gearomatiseerd met gember, geserveerd met zoete chilisaus
Kip MoMo: Gestoomde deegwaren gevuld met kippengehakt op Nepalese wijze en geserveerd met Nepalese chutney
Sankhe machha: Gegrilde Sint-Jacobsnoten met verse spinazie, cocos, mangocrème en gandaham
Vegetarische Thali: Verse spinazie met Indische kaas, vegetarische balletjes in botersaus,groenten klaargemaakt in gember, zure room, droge nootjes en Nepalese kruiden, groenten klaargemaakt in yoghurt, Nepalese kruiden en romige saus.
Thali Nepali House: Een bord met kip, lam, scampi’s en vegetarische gerechten, klaargemaakt op Nepalese wijze
Mix Biryani: Gearomatiseerde rijst met saffraan, klaargemaakt met kip, scampi’s, amandelen, cashewnoten en ajuin, geserveerd met yoghurt en raita-salada

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.