Krua Thai

Een tijdje geleden reserveerde ik een tafeltje voor vier personen in restaurant Krua Thai in de Brusselsestraat. Onze vrienden zijn grote liefhebbers van de Thaise keuken en ik was er, door mijn eerdere ervaringen, zeker van dat Krua Thai in de smaak zou vallen.

Toen we binnen kwamen, zaten alle tafeltjes al vol en even vreesde ik dat er iets mis gegaan was met onze reservatie. Gelukkig bleek er nog een kleine tweede verdieping te zijn, waar ons tafeltje voor vier mooi op ons stond te wachten.

We startten de maaltijd met een aperitief maison: een heerlijke zoete cocktail, mooi afgewerkt met een bloem. Na wat getwijfel besloten we all the way the gaan en een menu te kiezen. We startten de maaltijd met een soepje. Ik koos voor de soep met Thaise ravioli: heerlijk, al had de soep misschien net wat pittiger gekruid mogen zijn. Na de soep volgden al snel twee prachtig versierde schotels met een assortiment aan hapjes: kippen saté, mini loempia’s en dim sum. Bij de hapjes hoorden vier verschillende sausjes. Dit tweede voorgerecht was echt een hoogvlieger. Een aanrader!

Voor het hoofdgerecht vroegen wij aan de charmante dienster of daarmee nog even gewacht kon worden. We wilden graag de tweede gang een beetje laten zakken alvorens aan het hoofdgerecht te beginnen. Dat was geen enkel probleem. Ons hoofdgerecht werd mooi geserveerd op het moment dat wij dit gevraagd hadden. Elk gerecht werd in een aparte schotel geserveerd en was vergezeld van dampende witte rijst. De borden waren voorverwarmd zodat het eten niet te snel zou afkoelen. Ik genoot van mijn uitstekende ped himmapan (gebakken eend met cashewnoten, paprika en ananas). Helaas bleek één van onze tafelgenoten een foute keuze gemaakt te hebben: ze was geen fan van de Thaise basilicum, een kruid dat nogal sterk naar anijs smaakt. Gelukkig was onze andere tafelgenoot bereid om te switchen en kon iedereen genieten van de heerlijke hoofdgerechten.

De bediening zelf was erg vriendelijk, maar soms een beetje in de war. Tot twee maal toe stond een charmante jongedame aan onze tafel met gerechten die voor een andere tafel bedoeld waren. En één van de diensters moest nog een keertje terugkomen om te vragen welke dranken we ook alweer besteld hadden. Allemaal niet zo erg, want de kwaliteit van het eten is meer dan uitstekend.

In totaal kostte dit avondje uit voor vier personen ons 140,50 euro, dranken inbegrepen. Een eerlijke prijs voor een fijne avond.

Aperitief van het huis

Kiew Nam: soep met Thaise ravioli

Tom Kha Kai: kippensoep met kokosmelk en citroenkruid

Assortiment Krua Thai

Sausjes

Kang Phed Kai: kip met Thaise kerrie, bamboe, aubergines en kokosmelk

Kai Himmapan: kip met cashewnoten en ananas

Ped Himmapan: gebakken eend met cashewnoten, paprika en ananas

Praktisch
Brusselsestraat 64, 3000 Leuven
016 22 45 01
http://restaurantkruathai-leuven.be

Onze keuze
Gemengde voorgerechten Krau Thai
**
Kiew Nam: soep met Thaise ravioli
Tom Kha Kai: kippensoep met kokosmelk en citroenkruid
Soep Kwythayoe: rijstnoedelsoep met rundsvlees
**
Kai Pad Krapao: kip met verse chili, look, basilicum en bamboe
Kai Himmapan: kip met cashewnoten en ananas
Kang Phed Kai: kip met Thaise kerrie, bamboe, aubergines en kokosmelk
Ped Himmapan: gebakken eend met cashewnoten, paprika en ananas

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Krua Thai”

Goofball
(on juni 15th, 2015 at 18:00)

goh man, dat ziet er echt lekker uit