Studentenblad Veto lanceert crowdfundingsactie

Studentenblad Veto lanceert crowdfundingsactie om ook studenten buiten Leuven te kunnen bereiken.

Veto is al meer dan veertig jaar lang een blad voor en door studenten. Elke week bereikt het blad duizenden lezers. Dit academiejaar wil Veto alle studenten aan de Associatie KU Leuven, met campussen in onder meer Brussel, Kortrijk, Geel en Oostende, bereiken. Om ook die studenten op de hoogte te houden is een goede en snelle nieuwssite een basisvereiste.

In tegenstelling tot de gedrukte exemplaren is de huidige Veto-site hopeloos verouderd: een gedateerde lay-out, geen ruimte voor comments of video’s, foto’s die niet tot hun recht komen… Surfen op de site is daardoor helemaal niet aantrekkelijk, en dat op een scharnierpunt voor online media.

Zo’n nieuwe site vraagt veel geld. Een deel van de financiering is rond, maar om de rekening te doen kloppen ontbreekt nog 1500 euro. Om daaraan tegemoet te komen slaan alle Veto-medewerkers de handen in elkaar.

Via een crowdfundingsactie bieden fotografen hun fotografeertalenten aan, tekenaars hun tekentalenten. Ook de Veto-alumni dragen een steen bij door een deel van de boeken ’Wij maken het nieuws. De kritische pen. 40 jaar Veto’ aan te bieden als beloning.

Op deze link kan je bijdragen aan de nieuwe Veto-site.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.