Het Groot Verlof breidt uit

De stad Leuven heeft na een positieve evaluatie beslist om in de zomer van 2016 het overkoepelend evenement ‘Het Groot Verlof’ verder uit te bouwen.   Zo zouden er twee bijkomende betalende concerten worden georganiseerd en zou er plaats worden gemaakt voor een nieuw festival  met ‘dans’ als rode draad.  Dit festival wordt op poten gezet door Leuvenement vzw samen met een brede groep van Leuvenaars en Leuvense organisaties waaronder vzw Oude Markt die zich al positief heeft uitgelaten over deze nieuwe wending.  De stad zet hiermee een punt achter Marktrock en beslist om geen nieuwe samenwerking met Live Entertainment af te sluiten. “We vinden dat het tijd is om een nieuwe weg in te slaan”, aldus schepen Vansina. 

Het nieuwe initiatief ‘Het Groot Verlof’ dat vorige zomer werd gelanceerd door schepen Vansina en de marketingdiensten van de stad Leuven, wil de stad Leuven als cultuurtoeristische, gezellige en sfeervolle stad in de kijker zetten. De idee dat je als Leuvenaar ook in je eigen stad op verlof kan gaan, is een fijne insteek die ook door het programma en door de titel van het festival  wordt opgeroepen en versterkt.

Het stadsbestuur besliste om op het elan van 2015 verder te gaan. Wel worden de activiteiten  beter gespreid over een vaststaande periode van zes weken. Het Groot Verlof zou zo duren van 8 juli tot 14 augustus. Naast de nieuwe elementen van vorig jaar, zoals de familiebar, het Habitat-festival, de grote letterinstallatie op de Grote Markt en de sterke communicatie, worden twee extra initiatieven ontwikkeld. Op twee nog te kiezen dagen zullen er twee betalende concerten worden georganiseerd met muzikale groepen  of artiesten met grote uitstraling. Het laatste weekend wordt een nieuw festival georganiseerd door vzw Leuvenement samen met een groep Leuvenaars die te kennen hebben gegeven om dit weekend in een nieuw kleedje te willen steken.  Leuven lanceert de ambitie ‘the place to be’ te worden voor mensen die graag op de dansvloer staan.

De nieuwe ontwikkelingen hebben tot gevolg dat er voor Marktrock geen plaats meer is.  Na een evaluatie van de edities van de vorige jaren beslist het college dan ook om de samenwerking met Live Entertainment niet verder te zetten.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.