demeestere – Meesterlijke chocolade en patisserie

Normaal schrijf ik alleen maar bijdragen over restaurants, maar daar wil graag voor één keertje een uitzondering op maken. Het onderwerp vandaag: chocolatier demeestere.

Demeestere is een zaak die uitgebaat wordt door een echtpaar. De familienaam van de chocolatier himself is Demeestere. Met zo’n achternaam hoef je natuurlijk niet lang na te denken over een goeie merknaam. ;-) En meneer Demeestere heeft zijn naam beslist niet gestolen. De verfijnde pralines die in de zaak zelf gemaakt worden, mogen met recht en reden meesterlijk genoemd worden. Aan elke praline wordt uitzonderlijk veel zorg besteed en je vindt er smaken en vullingen die je in andere zaken niet tegenkomt. Vakmanschap gecombineerd met originaliteit.

Als je de winkel binnen stapt, komt je meteen een heerlijke geur van gesmolten chocolade tegemoet. Een puur genot. Het interieur van de zaak is eerder sober en zakelijk, de pralines en de patisserie zijn hier de sterren. De pralines worden verpakt in een mooie doos, waarin elke praline op zich tot zijn recht komt. Het plezier van het geven wordt er alleen maar groter door. Demeester beschikt ook over een beperkt aanbod wijnen, voor wie nog iets extra wenst te schenken.

Wie het niet zo heeft voor pralines (bestaan zulke mensen?), kan ook ter plekke een kopje koffie of een kop chocolademelk drinken, vergezeld van een gebakje. Zelf heb ik nog niet van de patisserie geproefd, maar als de gebakjes even lekker smaken als ze er uitzien, dan zal er wel niets op aan te merken zijn.

Praktisch:
Naamsesteenweg 288
3000 Leuven
http://www.chocolade-demeestere.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “demeestere – Meesterlijke chocolade en patisserie”

Oesterbar
(on maart 6th, 2009 at 0:00)

[…] genoeg om nog een plaatjes over te hebben voor het dessert: de Chocolade droom door chocolatier De Meestere. Mijn vriend en ik zijn al een tijdje vaste klant bij deze chocolatier, dus we wisten waaraan we […]