Studentenwelkom

Gisteren werden nieuwe, oude en heel erg oude studenten verwelkomd op de grote en oude markt in Leuven. De infomarkt heb ik wijselijk achter mij gelaten aangezien studietips niet meer op mij van toepassing zijn en vrijetijdssuggesties nog minder wegens geen vrije tijd meer over.

De Grote Studentenloterij liet ik ook voor wat hij was, ik gun de studenten de prijzen en wou niet meedingen naar de butler voor een jaar of een kilometer bier.

De muziek daarentegen, die wouden we niet missen. Een eveneens lang geleden afgestudeerde vriendin van me en ikzelf wrongen ons door de hordes studenten en studentines om een plaatsje op de oude markt te bemachtigen. Erg druk vonden we het niet, plaats zat was er. Bleek toch dat hij op een gegeven moment ‘vol’ was en er niemand meer bij op gelaten werd. Een stukje van De Mens hebben we nog gehoord, maar wegens te ver naar achter staand en niet genoeg ambiance en te veel te vertellen hebben we er niet echt veel van gehoord. Vervolgens was het aan Shameboy: leuke muziek, leuke lichteffecten, mooi podium. Maar de sfeer zat er niet in. De studenten waren meer bezig met elkaar en hun vakantieverhalen en flirten en lachen. Na een dik half uur hebben we Shameboy dan ook verruild tegen een gezellig cafeetje.

Mijn eigenste studentenverwelkoming kreeg ik echter deze morgen: Het fietslicht van mijn gloednieuwe K.U.Leuven fiets is deze nacht helemaal verwrongen. Jammer, vind ik dat.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Studentenwelkom”

MetalArend
(on september 26th, 2008 at 12:27)

Wij zaten een pak meer vooraan. Het beste gedeelte was heel zeker De Mens, alvast qua interactie met het publiek, en sfeer erin krijgen. Shameboy is goede muziek, maar het is uiteindelijk maar “staan spelen”, en Nailpin, goh, die speelden voor de katten van de oude markt :D, dus in beide gevallen was het effect om een feestje te bouwen niet echt gigantisch.

Dat fietslicht is echt jammer: zolang je het mijne maar niet komt pikken ter vervanging, hoop ik dat je toch op een leuke manier een nieuw lichtje kan vinden dat je in het vervolg wilt vergezellen :D Leve Velo ;)

 
Maartje
(on september 28th, 2008 at 14:43)

Misschien is het ook jammer dat er in Leuven niets kan fout gaan zonder dat men denkt dat het aan studenten heeft gelegen. Het zijn namelijk lang niet alleen zij die donderdagnacht weleens te veel drinken.
Getuige de verhalen hier van niet-studenten, bijvoorbeeld.

 
Lime
(on september 29th, 2008 at 10:11)

@Maartje: ik wist dat die opmerking ging komen. Ik rijdt al twee maanden rond met die fiets (in de vakantie dus) en nooit problemen gehad.

Mijn fietslicht is verwrongen geweest na twaalf uur ‘s nachts (toen ik ‘s avonds zelf thuiskwam was er nog niets gebeurd); op een avond dat er zéér veel studenten op straat waren èn in een buurt waar veel studenten passeren.

Dus, ja, ik ga ervan uit dat het studenten waren.